Frågor och svar 2017-10-11T23:20:31+00:00

Frågor och svar

Vad behöver du hjälp med?

Frågor & svar

Prenumerationsfrågor

Här hittar du alla våra olika prenumerationer och priser.

E-tidningen ingår i alla prenumerationer utom NLT digitalt 24 timmar. Den digitala versionen av papperstidningen utkommer måndag, onsdag och fredag. E-tidningen ser precis ut som papperstidningen och har samma innehåll.

Att tidningen levereras till dess du säger upp den genom att meddela vår kundservice. Utebliven betalning gäller inte som uppsägning.

Att tidningen levereras under en bestämd period som är angiven på prenumerationsfakturan. Vill du förlänga prenumerationen eller byta till en tillsvidareprenumeration kontaktar du kundservice. För att inte få avbrott i leveransen måste du meddela kundservice senast en vecka före den tidsbestämda prenumerationens slut.

Tillsvidareprenumerationer förlängs automatiskt. Tidsbestämda prenumerationer stoppas automatiskt efter prenumerationsperiodens slut om de inte aktivt förlängs.

Det finns tyvärr ingen möjlighet att prenumerera på papperstidning utomlands. Du kan däremot prenumerera på vår e-tidning, som du kan läsa över hela världen.

Du säger upp din prenumeration genom att kontakta vår kundservice via telefon 0510-897 00 eller e-post.

Uppehåll / Adressändring

Uppehållet måste minst omfatta tre utgivningsdagar. Kontakta kundservice på 0510-897 00 för att göra ett uppehåll.

Ja, och det är kostnadsfritt. Kontakta kundservice på 0510-897 00 för att göra en adressändring.

Det tar cirka en vecka att stoppa eller adressändra tidningen. Dock måste adressändringen minst omfatta tre utgivningsdagar. Kontakta kundservice på 0510-897 00 för att göra en adressändring.

Du kan göra en tillfällig adressändring till din vän eller släkting. Kontakta kundservice på 0510-897 00 för att göra en adressändring.

Kontakta kundservice på 0510-897 00 för att göra en adressändring.

E-tidningen ingår i din prenumeration och den kan du läsa var du vill i världen. E-tidningen har precis samma innehåll som papperstidningen. För att få tillgång behöver du aktivera ditt konto.

Om du redan har tillgång till Mitt konto så loggar du in här.
Här kan du köpa en prenumeration.

Betalningsärenden

Prenumererar du på papperstidningen kan du betala via faktura eller autogiro/kort. En prenumeration på våra digitala paket samt enstaka köp av e-tidningen kan betalas via kort.

När du prenumererar på papperstidningen så betalar du din prenumeration i förskott. Om du prenumererar på vårt digitala paket betalar du med kort i förskott.

Nej, i dagsläget har vi inte stöd för e-fakturabetalning.

Kontakta vår prenumerationsavdelning eller ring till 0510-897 00 och be om autogiroblankett.

För att autogirobetalning ska fungera behöver vi ett skriftligt medgivande från dig. Vi skickar fakturor fram tills medgivandet inkommit och autogirot blivit registrerat. När det är aktiverat kommer du att få ett brev som talar om hur mycket pengar som kommer dras från ditt konto.

Den kortaste tidsbestämda fakturan är på tre månader. Vid månadsbetalning är det autogiro som gäller. Du kan prenumerera på NLT med papperstidning månadsvis genom att betala med kontokort. Köp här

Utebliven betalning gäller inte som uppsägning, du måste kontakta kundservice för att säga upp din prenumeration.

En vanlig NLT-prenumeration kan kompletteras med taltidningen för 151 kr/år.
Taltidningen utan NLT-prenumeration kostar 1 131 kr/år.

Denna prenumeration gäller endast för synskadade och läkarintyg krävs. Du beställer prenumeration genom att kontakta vår kundservice.

E-tidningen och NLT:s nyhetsapp

E-tidningen är den digitala versionen av papperstidningen och ingår i din prenumeration. För att få tillgång till e-tidningen behöver du aktivera ditt konto som du enkelt kan göra här. Du kan också läsa e-tidningen på din dator, surfplatta eller mobil.

Som prenumerant på tidningen har du alltid tillgång till e-tidningen där du enkelt kan söka upp tidigare datums tidningar. Om du har aktiverat ditt konto så kan du läsa e-tidningen på din dator surfplatta eller mobil.

Det är en nyhetsapplikation från NLT. Appen ger dig nyheterna från nlt.se i format som passar mobilen. I NLT:s nyhetsapp får du tillgång till pushnotiser för att ta del av de senaste nyheterna.

Hämta hem NLT:s nyhetsapp för iOS här.
Hämta hem NLT:s nyhetsapp för Android här.

NLT skickar ut en så kallad pushnotis då det är något särskilt som händer som vi vill uppmärksamma våra läsare på. Du kan själv välja om du vill ta emot dessa samt hur de ska visas på din skärm.

Hur ändrar jag inställningar för en pushnotis?
iOS: Du väljer att aktivera eller avaktivera push notiser under Inställningar/Notiser/NLT. Här kan du även välja hur du vill att push notisen ska synas (Ingen, Banderoller eller Notiser) samt om du önskar ljud när push notisen kommer. I NLT:s nyhetsapp kan du också ändra notiser genom att klicka på kugghjulet.

Android: Inställningen för att stänga av och sätta på notiserna finns under symbolen med kugghjulet inne i appens inställningar. Du får fram dem genom att trycka på mobilens meny- eller alternativknapp som kan vara olika placerad och ha olika utseende på olika mobilmodeller. Prova att trycka på symbolen med tre streck, tre punkter, två små fönster eller bakåtpilen om du inte vet vilken knapp det är.