Olika sätt att läsa Strömstads Tidning digitalt: så här gör du!

Vad är egentligen skillnaden mellan e-tidningen och nyhetssajten nlt.se? Och varför finns det två olika appar? Här reder vi ut begreppen och guidar dig till Strömstads Tidnings digitala värld. Häng på!

E-tidningen
E-tidningen är en digital kopia av papperstidningen och den ingår i din prenumeration. Med e-tidningen som komplement till papperstidningen kan du läsa din morgontidning även när du inte är hemma.

Oavsett om du vill läsa e-tidningen via dator, surfplatta eller mobil behöver du först av allt aktivera ditt konto.

Gör så här:
1.Gå in på nlt.se/etidning
2. Välj ”Inget konto? Skapa här
3. Fyll i ditt kundnummer och postnummer för att skapa kontot (ditt 10-siffriga kundnummer finns i mailet som du klickade dig hit ifrån). Hittar du inte ditt kundnummer så kan kundtjänst hjälpa dig.

Dator, surfplatta eller mobil?
Om du vill läsa e-tidningen på dator går du in på nlt.se/etidning, klickar på ”Logga in” och fyller i uppgifterna som du angav när du aktiverade ditt konto (ovan).

För bäst upplevelse i surfplatta och mobil laddar du ner Strömstads Tidnings e-tidningsapp från Google Play eller App Store.

Tips!
– Du kan ställa in så att e-tidningen hämtas så fort papperstidningen är färdigtryckt vid 2-tiden på natten under förutsättning att du har wifi-uppkoppling, appen är igång och bakgrundsuppdateringen påslagen i inställningar. Då finns tidningen färdig att läsa när du vaknar på morgonen.

– Läs äldre tidningar i Arkivet. Med ett par enkla knapptryck hittar du Strömstads Tidning tre år tillbaka. Du kan söka på ett speciellt datum, ett tidsintervall eller ett ord.

– Bättre läsbarhet digitalt! Det finns olika sätt att göra det lättare att läsa, antingen klickar du på artikeln för att komma till läsläge eller zoomar du in och ut med det vanliga tumme-pekfingergreppet (perfekt för den som har behov av större text).

– Blått betyder klickbart. Ibland blinkar det blått i e-tidningen vilket innebär att det finns något klickbart. Det kan till exempel vara vädersidan samt vissa annonser.

Nyhetssajten nlt.se
Håll dig uppdaterad med våra allra senaste nyheter på nlt.se!

Dator, surfplatta eller mobil?
På datorn öppnar du bara valfri webbläsare och skriver in nlt.se.

För bäst upplevelse i mobil eller surfplatta kan du ladda ner vår app gratis från Appstore eller Google Play. Håll koll på allt från strul i kollektivtrafiken, köer eller trafikolyckor till liverapporteringar om olika händelser.

Redaktionen tipsar

Utvalda erbjudanden

2017-01-11T13:22:40+00:00